Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad i policijski službenici Policijske stanice Kozarac Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda realizovali su lokalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 118 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 34 učesnika.

Iz saobraćaja je isključeno 27 vozača, od kojih je 26 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Pet vozača zadržana su lišenjem slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i jedan zbog utvrđenog prisustva opojne droge u organizmu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo