Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad i policijski službenici Policijske stanice Kozarac Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda realizovali su lokalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 118 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 34 učesnika.

Iz saobraćaja je isključeno 27 vozača, od kojih je 26 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Pet vozača zadržana su lišenjem slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i jedan zbog utvrđenog prisustva opojne droge u organizmu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Nema saudijskog islama, bosanskog islama, turskog islama. Ima jedan Islam koji vrijedi za sve ljude.

Mr. Safet Kuduzović