Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući niz aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava, tokom protekle sedmice kontrolom dva lica iz Kozarca pronašli su i oduzeli oko 17 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Utvrđeno je da je kontrolisano lice N.B. počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Daljim aktivnostima policijskih službenika izvršen je pretres stambenih prostorija u Kozarcu koje koristi lice M.H. iz Kozarca, kojim je pronađena i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase oko 95 grama i dvije mrvilice.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv M.H. i N.B. biće dostavljen izještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović