Izdvajamo

 

Načelnik Policijske uprave Prijedor, danas je u prostorijama Policijske uprave održao sastanak na temu „Prevencija incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda“, kojem su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, Foruma za bezbjednost Grada Prijedora, Centra za socijalni rad, Koalicije „Prva tolerancija“ i OSCE-a.

Subjekti realizacije Akcionog plana za područje grada Prijedora razgovarali su o aktivnostima koje su realizovane tokom 2022. godine i zaključili da je ostvarena dobra saradnja svih subjekata radne grupe, koja je od bitnog značaja za razvijanje tolerancije i ostvarenja suživota u zajednici u gradu Prijedoru. Naglašen je značaj doprinosa drugih institucija, udruženja, medija i mladih u prevenciji incidenata i krivičnih djela motivisanih mržnjom.

Načelnik Policijske uprave Prijedor istakao je da će Policijska uprava Prijedor u saradnji sa ostalim subjetima Akcionog plana u narednom periodu, povodom predstojećih praznika i očekivanog dolaska građana iz inostranstva, zajedničkim naporima preduzeti sve potrebne mjere i radnje sa ciljem prevencije incidenata i očuvanja stabilnog stanja bezbjednosti na području grada Prijedora i prijedorske regije.

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak