Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor tokom novogodišnjih i božićnih praznika pojačane su planske aktivnosti u cilju očuvanja stabilnog stanja bezbjednosti, u okviru kojih su proteklog vikenda realizovane lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 725 učenika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 58 učesnika. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana su 52 vozača, od kojih je 11 zadržano lišenjem slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5gr/kg, a lišenjem slobode zadržan je i jedan vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor će u predstojećem periodu božićnih praznika u okviru planskih mjera i radnji vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju, te pojačati prisustvo na mjestima javnog okupljanja građana sa ciljem preventivnog djelovanja u cilju očuvanja stanja bezbjednosti.

Policijska uprava Prijedor poziva građane na odgovorno ponašanje kako bi predstojeći božićni praznici protekli mirno i dostojanstveno.

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić