Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor realizujući lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, tokom prethodnog vikenda od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su tri vozila.

Vozilo marke „Opel“ oduzeto je od lica V.A. iz Novog Grada nakon što je kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da V.A. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 9.600,00 KM.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od D.S. iz Novog Grada oduzeto je vozilo marke „Fiat“, a provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da D.S. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 1.500,00 KM.

Od višestrukog povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja R.B. iz Novog Grada oduzeto je vozilo „Opel“. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da R.B. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 4.000,00 KM.

Protiv navedenih lica nadležnom sudu slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...