Izdvajamo

 

U toku je potraga za Prijedorčaninom Samirom Ališićem /60/ čiji je nestanak prijavljen danas nakon što je pronađeno njegovo vozilo, rekla je Srni portparol prijedorske Policijske uprave Zvezdana Alendarević.

Alendarevićeva je navela da je policiji oko 17.00 časova lice čiji su inicijali S.A. iz Prijedora prijavilo nestanak.

“Navedeno je da se osoba juče udaljila motornim vozilom koje je danas pronađeno u blizini klupskih prostorija Fudbalskog kluba `Berek`, a lice nije pronađeno i za istim se još traga”, navela je Alendarovićeva.

Starješina prijedorskih vatrogasaca Radovan Martić potvrdio je Srni da je dežurni policajac prijavio da se sumnja da je muškarac upao u kanal Berek, da je večeras obavljena pretraga i da će biti nastavljena sutra.

“Od naših pripadnika je zatraženo da uz pomoć čamca i baterijskih lampi izvrše pretragu lijeve i desne obale u reonu stadiona Berek. Tokom pretrage osoba nije pronađena”, naveo je Martić.

SRNA

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.