Izdvajamo

 

Nakon provedenog postupka Javnog poziva za učešće u izboru pružalaca usluge Javne kuhinje od 16.januara 2023.godine danas su potpisani ugovori između Grada Prijedora i UG "Optimisti"Prijedor i UG "Hleb života"Prijedor.

Ugovorena cijena obroka je 3 KM.
Nadzor kod ostvarivanja prava na usluge javnih kuhinja na područja Grada Prijedora vršiće komisija radi uvida u postupak ostvarivanja prava na uslugu javne kuhinje i spiskove korisnika koji se dostavljaju Gradskoj upravi.
.Uvid u način i distribuciju obroka vršiće se kroz neposredne posjete te kontakt sa korisnicima usluga radi utvrđivanja njihovog zadovoljstva uslugama javnih kuhinja te o svom radu sačinjavati izvještaje u cilju racionalnog i transparentnog raspolaganja sredstvima iz budžeta Grada Prijedora.
Budžetom Grada Prijedora za 2023.godinu predviđena su sredstva za učešće u finansiranju javnih kuhinja u iznosu od 220.000 KM uvećana u odnosu na prošlu godinu za 70.000 KM.

prijedorgrad.org

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać