Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su dva putnička motorna vozila.

Vozilo marke „Fiat“ oduzeto je od lica M.D. iz Oštre Luke nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da M.D. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 3.000,00 KM.

Vozilo marke „Golf“ oduzeto je od lica P.M. iz Novog Grada nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i prije sticanja prava na upravljanje. Daljim provjerama utvrđeno je da vozilo nije registrovano i da se na istom nalaze nepripadajuće registarske oznake, a provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da P.M. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 2.900,00 KM.

Protiv navedenih lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

PU Prijedor

 

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?