Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 14.04.2023. godine, lišili su slobode lice Z.L. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krađa“ iz člana 224. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Naime, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici, jutros oko 06,40 časova u Banjaluci u ulici Rade Kondića zaustavili su i izvršili kontrolu putničkog vozila marke „VW“.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozilom upravlja lice Z.L., te da je predmetno vozilo otuđeno dana 13.04.2023. godine oko 19,30 časova ispred tržnog centra u mjestu Kozarac, Grad Prijedor.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a predmetno vozilo i lice Z.L. su predati policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banjaluka i postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

PU Banja Luka

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.