Izdvajamo

BANJALUKA - Izgradnja primarnog dijela vodovodnog sistema "Crno vrelo", koji će obezbijediti uredno vodosnabdijevanje za oko 30.000 stanovnika na području opština Banjaluka i Prijedor, počinje narednih dana.

Naime, danas je u Banjaluci potpisan ugovor o izgradnji između predstavnika Centra za razvoj i unapređenje sela Banjaluka i preduzeća "Hidrokop" koje će izvoditi radove.

Potpisivanju ugovora, koji izvođača radova obavezuje da posao završi do kraja 2012. godine, prisustvovali su i čelni ljudi grada na Vrbasu, koji nisu krili zadovoljstvo.

Kako je kazao Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke, potpisan je ugovor za zajednički dio projekta sa opštinom Prijedor, čime će se riješiti problem vodosnabdijevanja sjeverozapadnog dijela Banjaluke i jugozapadnog dijela Prijedora."Ovo je međuopštinski projekat i oko 30.000 stanovnika na teritorji obje opštine će biti snabdjeveno kvalitetnom vodom i trebalo bi da bude završen krajem iduće godine", rekao je Davidović i istakao da se projekat sastoji iz tri dijela.

On je dodao da će na području Banjaluke iz ovog sistema biti snabdijevana naselja Melina, Pervan, Stari Bronzani majdan, Obrovac, Slavićka, Radosavska, Borkovići, Piskavica, Donja Piskavica i Bistrica.

Banjaluka u finansiranju učestvuje sa 60 odsto, a Prijedor sa 40 odsto

Kazao je da će na području Prijedora iz ovog sistema vodom biti snabdijevana naselja Jelićka, Gradina, Marićka, Nišević, Omarska, Srednja i Gornja Lamovita, Kevljani, Petrov Gaj i Kamičani.

"Procijenjena vrijednost ulaganja je 12.122.596 KM, od čega će u objekte biti uloženo 10.092.000 KM, a ostalo u troškove dokumentacije", rekao je Davidović i dodao da Banjaluka u finansiranju učestvuje sa 60 odsto, a Prijedor sa 40 odsto.

On je naveo da će paralelno sa ovim izgraditi i sekundarni dio mreže, kako bi stanovništvo bilo priključeno na mrežu.

Još je dodao da su prioriteti grada takođe i projekat "Gašića vrelo", koji obuhvata kanjon Vrbasa i dio platoa Manjače, te projekat "Banjica", sa opštinom Ribnik.

Slobodan Gavranović, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, istakao je da potpisom ovog ugovora počinje izuzetno značajan projekat za građane Banjaluke i Prijedora, jer je vodosnabdijevanje prioritet ovih gradova.

 

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic