Izdvajamo

KURBAN BAJRAM 1438.

U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Poštovana i cijenjena braćo, majke i sestre,

Susrećući se sa mubarek danima kurban bajrama koji su ispunjeni našom požrtvovanošću spram Uzvišenog Gospodara svih svjetova, čiji blagoslov našu žrtvu čini korisnom za nas same i za sve one koji nas okružuju, želim da vam s hajr dovama čestitam ovogodišnji hadžili-bajram riječima

BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Da vas i vaše porodice Uzvišeni Allah blagoslovi, u dobru svakojakom održi, a zala oba svijeta zaštiti! Neka vam ibadeti vaši, s dovama vašim, budu kod Allaha dž.š. primljeni!

POZIVAM VAS DA SE DOVOM UZVIŠENOM ALLAHU OBRATITE ZA BRAĆU I SESTRE NAŠE KOJI U OVIM DANIMA PATE I PROŽIVLJAVAJU ZLOČINE NAJVEĆE!

Pomozi nam, Gospodaru naš, braću i sestre naše u Mijanmaru i na svakom drugom nepravednom kutku ovoga svijeta!

Amin!

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.