Izdvajamo

Nemanja Kragulj (23) iz Prijedora osuđen je na tri godine i šest mjeseci zatvora jer je udarcem u glavu nanio teške povrede Ismetu Bešiću (36) usljed kojih je nesrećni mladić preminuo.

Kragulj je optužen i osuđen zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda, čija je posljedica smrt povrijeđene osobe. Kazna za ovo krivično djelo može da iznosi od tri do 12 godina.

U presudi Okružnog suda u Prijedoru navedeno je da je Kragulj bio angažovan kao radnik obezbjeđenja u ugostiteljkom objektu „Krigla“ u prijedorskom naselju Stari Grad ispred kojeg se i desio ovaj incident 24. avgusta prošle godine.

Kragulj je prvo iz kafića izgurao Bešića, jer je u vidno pijanom stanju prilazio stolovima i uznemiravao goste.

 – Nakon što je oštećeni B. I. pokušao da ponovo uđe u ugostiteljski objekat, osumnjičeni ga je spriječio tako što mu je zadao jedan udarac zatvorenom pesnicom u predjelu lica, svjestan da ga na taj način može teško tjelesno povrijediti – navedeno je u presudi.

Dalje navode da je usljed udarca Bešić pao, te glavom udario od asfalt i pri tome zadobio teške tjelesne povrede u predjelu glave.

Zadobio je prelom lobanjskih kostiju, nakon čega je počeo krvariti na uši i usta, a potom je hitno u besvjesnom stanju odvezen u bolnicu u Prijedoru, a zatim u Klinički centar u Banjaluku. U presudi je navedeno i da je povrijeđenom ukazana pravovremena medicinska pomoć.

Dodaju da će optuženom u zatvorsku kaznu biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru, odnosno dva mjeseca pritvora iz prošle godine.

Roditelji ubijenog Bešića, sa imovinsko-pravnim zahtjevom, upućeni su na parnični postupak.

Prema nezvaničnim informacijama, optuženi Kragulj nije bio radnik nijedne agencije za obezbjeđenje, već je bio angažovan privatno.

Ubijeni Bešić, inače je živio i radio u inostranstvu, a prošlo ljeto došao je na odmor kod roditelja koji žive u Kozarcu kod Prijedora.

EuroBlic-srpskainfo.com

 

Juče smo živjeli zajedno,

danas smo pouka jedno drugom

- Mustafa Širbić