Izdvajamo

Za manje od 12 sati na području Prijedora dogodile su se tri saobraćajne nesreće u kojim su tri automobila sletjela s magistralnog puta Prijedor- Banjaluka, u Kozarcu i Kamičanima kod Prijedora.

Prvo slijetanje zabilježeno je sinoć oko 22 sata u Kozarcu, potom jutros rano jedno vozilo je sletjelo u Kamičanima da bi nedugo nakon te nesreće, na samo dva kilometra dalje, u jarku završilo i treće vozilo.



Osim materijalne štete na vozilima, u ovim nesrećema koje kako saznajemo nisu prijavljene policiji, nije na svu sreću bilo povrijeđenih.

Ipak iz PU Prijedor vozače upozoravaju na mokre i skliske kolovoze i apeluju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i da brzinu prilagode uslovima vožnje na putu.

Dnevni avaz

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović