Izdvajamo

U selu Kavljani zaseok Sejdići, akcija asfaltiranje puta Murići-Masovna grobnica, kroz zaseok Sejdići pokrenuta prije manje od dva mjeseca, danas su počeli sa radovima. Akcijom je planirano sastaviti Grobnicu i Muriće i na taj način bi svaki sokak bio asfaltiran u Kevljanima. Kako mještani rekoše ovo bi bio prsten oko Kevljana.
Planirano neće biti u potpunosti ostvareno iz razloga što nisu sakupili dovoljno sredstava. Odbor za izgradnju je odlučio da krenu sa radovima koliko mogu finansirati, a to je od Murića do Sejdića mosta, možda par desetina metara dalje, malo manje od pola kilometra dužine.
Danas je svečano u sokaku Sejdići, raja se raduje početku radova.
Sakupljanje novca za izgradnju se nastavlja. Članovi odbora su ubjeđeni da će raja još dodatno pomoći, dok su mašine na putu i da će produžiti asfalt koliko se mogne.

Uplate iz inostranstva se mogu uplaćivati na račun ispod. Obavezno naznačiti: Donacija za asfaltiranje puta Murići-Sajdići-Himzo

Slijedi spisak donacija u zadnjih par dana:
Hadžić Š. Osman 100 KM
Softić Mirzet-Pajdo 200 KM
Jakupović Dževad-Šurda 200 KM
Hadžić Š. Asko 100 KM
Hadžić A. Emsud 100 KM
Hadžić M. Zijad 500 KM
Hadžić S. Sajma 50 KM
Jakupović J. Zijad 500 KM

Velić  J. Besim    500 KM


Nijaz - Caja Huremović

.be">

 

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać