Izdvajamo

Jutros rano u sokaku Mujkanovići prema Jarugama, počeli su pripremni radovi za asfaltiranje puta. Mještane je izmamio vani, a poneke i probudio bager na samom uranku. Svi su oduševljeni ne mogu da vjeruju da su počeli radovi.
Da podsjetimo, akcija asfaltiranje puta kroz Mujkanoviće prema Jarugama je počela par mjeseci ranije. Bilo je teško ubjeđivati poneke mještane o važnosti akcija, ali uspjeli su.
Prema zadnjim informacijama trebalo bi da se asfaltira oko 1150 metara puta. Kako se vidi na fotografijama. biće i grabe iskopane, kao i odlijevni šahtovi za fekalne vode.
Prema nezvaničnim informacijama, ovi radovi bi trebali da se završe, ako vrijeme posluži, za par sedmica.
Vjerujem da će sad i oni koji nisu donirali za ovu akciju, uplatiti prema svojim mogućnostima.

Više o finasiranju ovog puta kad završe radovi.

Donacije koje su zadnjih dana pristigle:
Osman-Fikra 200KM
Kostic Rade 200KM
Mujic Zumra 100KM
Par fotografija za poređenje kad se put asfaltira

Nijaz-Caja Huremović

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.