Izdvajamo

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 04.11. do 19.11.2017. godine biće vršena kontrola saobraćaja sa ''Dual'' radarskim sistemom za kontrolu brzine kretanja motornih vozila, bez zaustavljanja od strane policijskih službenika.

''Dual'' je savremeni radarski sistem koji može da mjeri brzinu vozila u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske prilike. Radar „Dual“ je uređaj koji ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime je smanjena mogućnost korupcije. Ovaj laserski uređaj mjeri brzinu kretanja vozila do 500 metara udaljenosti.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada su u pitanju ograničenja brzine kretanja.

PU Prijedor

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović