Izdvajamo

Obavještavamo sve građane Kozarca i Prijedora da će se u četvrtak 09.11.2017. godine, a ne kako je ranije najavljeno 06.11.2017.godine, u 19:00 sati održati tribina Nezavisne bosanskohercegovačke liste u sali mjesne zajednice Kozarac. (Razlog ovoj promjeni je nemogućnost prof. dr Rusmir Mahmutčehajić da prisustvuje tribini 06.11.2017.godine, a izrazio je želju da posjeti Kozarac i Prijedor).

Na tribini će učestvovati prof. dr Rusmir Mahmutčehajić, načelnik opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić, potpredsjednici i članovi NBL-a.

Na tribini će biti predstavljena Povelja NBL-a kao platforma za buduće političko djelovanje. U direktnom kontaktu sa građanima želimo naći odgovor na pitanje da li je ovaj politički pokret dobro došao na političku scenu Kozarca, Prijedora i BiH, te da li su kroz našu Povelju identifikovani svi najbitiniji problemi građana BiH.

Pozivamo Vas da se odazovete u što većem broju jer NBL nije politička stranka, već politički pokret u kome ima mjesta za sve dobronamjerne ljude, a posebno za mlade i obrazovane.

S poštovanjem.

Jusuf Arifagić.

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.