Izdvajamo

Narodna kuhinja „Optimisti“ iz Prijedora, u kojoj je odnedavno zaživio projekt “Obrok za sve”, ovih dana je od sarajevskog nevladinog udruženja “Pomozi.ba”, s kojim sarađuje na ovom projektu, na korištenje dobila automobil, kako bi obroci što brže stigli na adrese korisnika projekta u Kozarskoj Dubici, ali i u Prijedoru.

Briga o starima

Zijad Ćanić, voditelj narodne kuhinje “Optimisti”, kaže da je riječ o 40-tak obroka.

– Svakodnevno pravimo 20 obroka za korisnike s područja Kozarske Dubica i desetak s područja Prijedora, a krajem vikenda taj broj obroka udvostručimo. Također, Udruženju građana DON, koje brine o starim i iznemoglim licima bez bliže rodbine, sedmično dajemo 40 toplih obroka – kaže Ćanić.

Dodaje da je Udruženju Pomozi. ba. izuzetno zahvalan na pomoći, između ostalog, i na osam tona hrane koja je iz Sarajeva na adresu “Optimista” stigla u januaru ove godine.

Redovni korisnici

U narodnoj kuhinji “Optimisti” svakodnevno se priprema 200 obroka, 160 za redovne korisnike i 40 u projektu “Obrok za sve”.

Pomaže i Grad

– Prema ranijim najavama, nadamo se novoj pošiljci u junu. Osim Pomozi.ba, rad kuhinje uveliko pomaže i Grad Prijedor – rekao je Ćanić.

Dnevni avaz

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.