Izdvajamo

 

Na inicijativu Policijske uprave Prijedor danas je u prostorijama Policijske uprave održan sastanak sa predstavnicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa područja grada Prijedora na temu planiranih predstojećih maturskih proslava.

Na sastanku su definisane obaveze i nadležnosti ovih subjekata kako bi završetak školske godine i proslave za maturante protekli bezbjedno za sve učesnike. Organizatorima maturskih proslava ukazano je na zakonsku obavezu prijavljivanja svih javnih skupova, maturskih proslava i defilea.

Policijski službenici će uz pojačano prisustvo u blizini obrazovnih ustanova pojačati kontrolu učesnika u saobraćaju, posebno mladih vozača. Preduzeće se niz mjera kako bi ove manifestacije protekle bezbjedno, a jedna od njih je i kontrola rada ugostiteljskih objekata sa ciljem sprečavanja prekršaja iz oblasti javnog reda. Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu poštovanja zakonskih odredbi u pogledu zabrane točenja alkohola maloljetnim licima.

U narednom periodu preduzeće se sve potrebne mjere i radnje kako bi se očuvalo stanje bezbjednosti i maturske proslave protekle bez neželjenih posljedica.

PU Prijedor

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....