Izdvajamo

 

Danas u Islamskom centru u Kozarcu, upriličena je podjela rješenja o dodjeli pomoći za Jetime, dijeca bez jednog ili oba roditelja, za 2024. godinu. Pomoć je obezbjedio "Fond solidarnosti", a rješenja ispred Fonda, uručio je glavni imam Medžlisa Kozarac, Hfz.Amir ef Mahić.

"Mi smo danas u prilici da našoj jetimskoj djeci, sa područja Kozarca, uručimo rješenje za ovu 2024. godinu, da će oni od "Fonda solidarnosti" primati novčani iznos od 100 KM. u toku cijele godine, kako je to bilo realizirano proteklih godina.
Ja se želim najsrdaćnije zahvaliti svima vama koji ste do sada pomagali, podržavali općenito "Fond solidarnosti" i ovu aktivnost vezano za naše jetime. Mislim da će vas ponovo ova informacija o ovoj narednoj 2024. godini podsjetiti i podstaći da i dalje budete od onih koji podržavaju ovakve plemenite aktivnosti.
Ove godine smo dodijelili 25 rješenja". Kazao je Hfz.Amir ef Mahić.

 

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.