Izdvajamo

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje, učenice i učenici naše škole, članovi recitatorske i likovne sekcije, zajedno sa nastavnicama Zlatom Ivetić i Ernom Pehadžić – Menzil, dana su realizovali priredbu “Za svako dijete” u kojoj su predstavili svoje viđenje prava i značenja Dječije nedjelje.

 

Učenicima su uručeni i prigodni pokloni i zahvalnice za osvojena prva tri mjesta na školskom takmičenju za najbolji literarni i likovni rad.

 

Zahvaljujemo se direktorici naše škole na mnogim prigodnim poklonima, kao i našim učenicima na njihovom zalaganju i osvojenim mjestima.

 

“Neka ovaj svijet bude mjesto za svako dijete”, poruka je naše priredbe.


Dženi Avdagić-Nuhagić/juoskozarac

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.