Izdvajamo

Zadnja tri dana, četvrtak, petak i subota, u džematu Kamičani organizovani su džematski iftari. Iftarilo se ispred Šehidske džamije.
U četvrtak je bio prvi iftar, a sve su finansirali, cijeli iftar pripremili i posluživali džematlije džemata Kamičani. Na iftaru je bilo 140 postača.

Drugi dan, petak, iftar su donirali: Besim i Namka Kenjar i Mahmut i Aida Jakupović, a džematlije su pripremili i posluživali. Drugi dan na iftaru bilo je 120 postača. Hrana, sve pohvale.

Treći dan, subota, iftar su donireli, pripremili i posluživali članovi Fondacije "Nova budučnost" iz Bihaća.

Poseban doprinos i pohvale organizaciji i realizaciji ova tri iftara, pored Glanog imama Mr.Amir ef Mahića, pripadaju  džematlinkama, te omladincima džemata Kamičani.
Sve pohvale organizatorima i donatorima.

Nijaz-Caja Huremović

https://www.youtube.com/watch?v=b3jSgyHIxU8

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."