Izdvajamo

 

U subotu, 10.06.2023. godine, Mreža mladih” našeg medžlisa je posjetila Graz.
U ranim jutarnjim satima smo se okupili ispred O.Š. Kozarac, gdje smo u 04:00h krenuli prema jednom od najvećih gradova u Austriji.
Po ulasku u Austriju, prvo naše odredište je bio Shoping centar Seiersberg gdje je naša omladina imala priliku da provede vrijeme u kupovini i nezaboravnom društvu.

U podnevsko vrijeme stižemo u Džemat Bošnjak, gdje nas u ulozi domaćina dočekuje Safet-ef. Liđan i vrijedni članovi Mreže mladih.
Safet-ef. nam je predstavio džemat i historijat džemata.
Nakon obavljenog namaza druženje članova Mreže mladih MIZ Kozarac i džemata Bošnjak nastavljeno je u prostorijama džemata, a potom smo u pratnji omladine obišli vidikovac Schloschberg.

U našem obilasku nam se u svojstvu vodiča pridružio naš Kozarčanin Amel Bešlagić, koji nas je upoznao sa historijatom grada Graza te smo zajedno obišli i glavni trg ovog grada.
Naše druženje je završeno u predakšamsko vrijeme, kada smo se zahvalili našim domaćinima, na prelijepom druženju kojeg su nam priredili i pozvali ih da što u skorije vrijeme i oni nas posjete.

Zahvaljujemo se Mreži mladih džemata Bošnjak na dočeku na čelu sa hafizima Sabahudin-ef., i Ahmed-ef., našem Amelu Bešlagiću na izdvojenom vremenu, a našoj omladini na prelijepom druženju i iskustvu, moleći Allaha da nas pomogne na putu dobra.
Amin!

Mreža mladih

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...