Izdvajamo

 

Sa g. Duratovićem sam razgovarao o stanju povratnika iz perspektive zvaničnika Bošnjaka u entitetu RS i saradnjom koju ima sa Islamskom zajednicom.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je razgovarao u svom uredu u Bihaću sa potpredsjednikom Skupštine entiteta RS Mirsadom Duratovićem. Razgovarali su o stanju u kojoj se nalazi povratnička populacija i sigurnosnoj situaciji povratnika. Razgovarali su o podršci institucija vlasti oba entiteta povratnicima i njihovim egzistencijalnim potrebama, kao što su govorili o podršci infrastrukturi i projektima Islamske zajednice u povratničkim mjestima.

„Važno je da naš narod ima svoje političke predstavnike koji će štititi njihove interese na raznim nivoima vlasti, a posebno je važno imati predstavnike vlasti koji razumiju potrebe svoga naroda. Mi kao muslimani smo oblikovali svoj vjerski identitet na način koji je usklađen sa izvorima islama, a moramo sve više raditi na afirmaciji države Bosne i Hercegovine na svakom njenom pedlju. Sa g. Duratovićem sam razgovarao o stanju povratnika iz perspektive zvaničnika Bošnjaka u entitetu RS i saradnjom koju ima sa Islamskom zajednicom. Drago mi je da g. Duratović radi na kvalitetnim i korisnim projektima za naš narod i nadam se da će saradnja biti još kvalitetnija u narednom periodu.“ – izjavio je muftija Kudić.

Mirsad Duratović se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i razgovoru o brojnim temama koje se tiču povratnika i funkcionisanju Islamske zajednice u povratničkim sredinama.

„Zahvaljujem cijenjenom muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću na prijemu i na veoma konstruktivnom razgovoru kojeg smo vodili. Drago mi je da muftija Kudić dobro poznaje situaciju sa povratnicima, s obzirom da je često na terenu i u direktnoj je komunikaciji sa našim ljudima. Mnogo je izazova s kojima se susrećemo u vremenu u kojem živimo, ali smo do sada uvijek dobrom komunikacijom i kvalitetnim odnosom rješavali probleme i nastojali da pružimo svaki vid podrške našim ljudima. Mi smo građani Bosne i Hercegovine i bez obzira na brojnost ne želimo se osjećati kao građani drugog reda na bilo kojem pedlju naše domovine. Ono što je moj moto u radu jeste da rad bude prepoznatljivost javnog dužnosnika, da doprinose boljitku života naših ljudi i da međusobnom saradnjom radimo dobre i pozitivne stvari.“ – poručio je Mirsad Duratović.

Sastanku su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove mr. Haris-ef. Veladžić i saradnik za medije Nazif-ef. Horozović.

muftijstvobihacko.ba

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.