Izdvajamo

 

Lidera stranke Kristdemokraterna (KD) u opštini Stenungsund Nedžada Deumića (34) opštinsko vijeće je izabralo za dogradonačelnika, a od 2023. godine obnašat će funkciju lidera opozicije. Nakon izbora u septembru, pet stranaka se složilo da budu dio izborne saradnje.

"Grupu za saradnju" čine demohrišćani, stranka centra, liberali, stranka zelenih i stranka ljevice. - Od srca se zahvaljujem na povjerenju stranaka i osjećam se motivisanim da doprinesem upravi opštine kako bi bila konstruktivna i produktivna.

- Opština se suočava sa brojnim izazovima. Potrebno je više prostora aktivnostima u okviru socijalnih usluga. Starije osobe zaslužuju bolji kvalitet i veću slobodu izbora. Zaposleni zaslužuju bolje plate i više vremena za oporavak. Moja ambicija je da doprinesem posvećenošću, osjetljivošću i hrabrim političkim vodstvom koje se usuđuje da otkloni nedostatke koji postoje, kaže Deumić.

- Obećao sam svojim biračima da ću se zalagati za ljudsko dostojanstvo. Kada ste najslabiji, podrška društva bi trebala biti najjača. Sada je vrijeme da zasučemo rukave i počnemo djelovati za bolji Stenungsund, kaže novi opozicioni lider koji osim liderskog iskustva u politici ima lidersko iskustvo u javnoj upravi.

Nedžad Deumić (KD) rođen je u Kozarcu, opština Prijedor, Bosna i Hercegovina. U Švedsku je došao kao izbjeglica 1993. godine. Ima fakultetsku diplomu socijalnog rada i oženjen je.

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....