Izdvajamo

 

Udruženje građana "OPTIMISTI" Narodna Kuhinja Adresa: Ahmeta Babića 2 (Stari Grad) Prijedor 79101 060-301-3036 ili 065-143-132

Organizuje prikupljanje uplata za kurbane 2023 godine, u iznosu od 390 KM (€200).
Ove godine planirana je kupovina junadi za kurbane od naših povratnika, a meso će biti korišteno za potrebe narodne kuhinje.
Uplate za kurbane se mogu izvršiti direktno u prostorijama Narodne Kuhinje ili putem Western Union na gore navedenu adresu.

Napomena: Narodna Kuhinja obavještava donatore već zaklanih kurbana da će iste primati isključivo sa potvrdom od veterinara o ispravnosti mesa i da su kurbani sanitarno pregledani.

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.