Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, podjelom informativnog letka građanima na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, započeli su sa realizacijom aktivnosti kampanje „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“ koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi u periodu od 05. do 30. decembra.

U periodu kampanje policijski službenici će intenzivirati rad policije u zajednici i upoznati građane sa posljedicama koje mogu nastupiti usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja, ali i sa zakonskim odrebama kojima su predviđene sankcije za nezakonitu upotrebu vatrenog oružja, do kojeg najčešće dolazi na okupljanjima građana kao što su proslave, svadbe, krštenja, rođendani i drugi vidovi slavlja.

Kako bi se spriječile neželjene posljedice upotrebe vatrenog oružja, podsjećamo građane da svadbe, slave, krštenja, rođendani i druga mjesta okupljanja građana na slavljima, nisu mjesta ni povodi za upotrebu vatrenog oružja.

Nezakonita upotreba vatrenog oružja kažnjiva je odredbama Krivičnog zakonika Republike Srpske, Zakona o javnom redu i miru i Zakona o oružju i municiji.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122, što mogu učiniti i anonimno.

Učinite svoje okruženje bezbjednim. Ne dozvolite da se radost pretvori u tugu!

PU Prijedor

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...