Izdvajamo

 

Putevi na području Prijedora su prohodni i stanje je zasad uredno, izjavio je Branko Švraka iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Gradske uprave Prijedor.

On je naveo da je noćas u dva časa dat nalog preduzećima koja vrše usluge zimskog održavanja puteva, i to "Komunalnim uslugama" nadležnim za gradsku zonu odnosno "Niskogradnji Marjanović" nadležnoj za seoska područja.

"Jutros smo dobili informacije da je sve prohodno, da su djeca došla u školu, da su autobsuke linije prohodne, prozvali smo prevoznike da vidimo kakvo je stanje. Imali smo par intervencija na nekim dijelovma gdje je u pitanju treći prioritet, gdje je bio smrtni slučaj pa zbog sahrane čistili smo puteve prema groblju", rekao je Švraka.

On je podsjetio na to da u Gradskoj upravi postoje osobe zadužene za praćenje zimske službe odnosno jedna za grad i jedna za seosko područje.

"Postojala je inicijativa, ljudi su zvali, zadužene osobe su izlazile na teren, vidjeli stanje koliko je bilo snijega, dali nalog i izvršeno je čišćenje i ostalih putnih pravaca koji su bili problematiči", naveo je Švraka.

prijedorgrad.org

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...