Izdvajamo

 

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Žarko Tubin potvrdio je da će Grad Prijedor danas za 73 proizvođača mlijeka isplatiti oko 60.000 KM podsticaja za proizvedeno i prodato kravlje mlijeko.

On je naveo da su pravo ovaj podsticaj ostvarili poljoprivredni proizvođači koji obavljaju poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji grada Prijedora, koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i koji mlijeko predaju jednoj od registrovanih mlijekara na teritoriji BiH.
"Iznos podsticaja zavisi od obima proizvodnje, tako da za proizvođače koji proizvedu do 50.000 litara mlijeka u jednom obračunskom periodu iznosi do 4 feninga po litri, za proizvođače koji proizvode između 50.000 i 150.000 litara mlijeka iznosi do 3 feninga po litri, a za one proizvođače koji proizvode preko 150.000 litara mlijeka u jednom obračunskom periodu iznosi do 2 feninga po litri", rekao je Tubin novinarima.
On je dodao da je u jesenjem obračunskom periodu bilo 77 korisnika podsticaja za proizvodnju kravljeg mlijeka.

prijedorgrad

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo