Izdvajamo

 

Večeras je u prostorijama MZ Kozarac održan sastanak na temu saniranja postojećih problema na Spomen obilježju Kozarac i budućem održavanju. Izabran je tehnički tim koji čine Midho Pihić, Nihad Deumić i Emira Sivac. Na sastanku je pored toga doneseno nekoliko zaključaka. U narednim danima će se raditi na isušivanju podzemnog dijela spomen obilježja da bi se utvrdila nastala šteta i uzrok kvara.

Također će se kontaktirati građevinski inžinjer koji će dati svoju procjenu i prijedlog za riješavanje problema. Uporedu s tim radiće se na pronalasku firme koja se bavi hidroizolacijom a koja bi nakon što se utvrdi uzrok velike količine vode u podzemnom dijelu taj problem riješila. Treba napomenuti da su se svi prisutni složili da je Spomen obilježje naše ogledalo i da se svi zajedno i svim silama trebamo truditi da se nastali problemi riješe.

 Sljedeci susret je zakazan za otprilike 15 dana da bi se vidjelo ima li pomaka i kakve su aktivnosti odrađene. O svakom sljedećem koraku javnost će biti blagovremeno obavještena.

Emira Sivac

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...