Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 29.12.2023. godine do 02.01.2024. godine realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 1.204 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 106 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 84 vozača, a lišenjem slobode zadržano je osam vozača.

Zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionsan je i lišenjem slobode zadržan jedan pješak.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...