Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 04.01.2024. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv G.B. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Oštećenje tuđih prava“ i „Oštećenje povjerilaca“.

Osumnjičeni G.B. se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice pravnog lica iz Kozarske Dubice, u martu mjesecu 2022. godine, prodao nekretninu koja je bila u njegovom ličnom vlasništvu, kako bi onemogućio povjerioca, banku iz Sarajeva, da po osnovu ugovora o kreditima naplati potraživanja u ukupnom iznosu od 377.188,59 KM.

Osumnjičeni je nekretnine prodao nakon donošenja sudskog rješenja o izvršenju, jer je za navedene kredite bio mjenični jemac.

Izvršenjem krivičnih djela, osumnjičeni je oštetio povjerioca za navedeni iznos.

PU Prijedor

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic