Izdvajamo

 

Grad Prijedor danas je objavio dva javna poziva za subvenciju troškova đačkog prevoza za učenike srednjih škola sa područja grada Prijedora.

Načelnicva Odjeljenja za obrazovanje, za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku Olivera Brdar Mirković izjavila je na konferenciji za medijhe da pravo na subvenciju imaju učenici koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Prijedora, čija je adresa stanovanja udaljena od srednje škole četiri kilometra i više.
" U okviru Javnog poziva za subvenciju đačkog prevoza za učenike srednjih škola, u okviru posebnih kategorija , za drugo polugodište školske 2023/2024. godine, pravo na subvenciju (u procentualnom iznosu) mogu ostvariti učenici koji ispunjavaju jedan od sljedećih uslova: da je učenik dijete bez jednog roditelja - 50%, da je učenik dijete čiji roditelj ima status ratnog vojnog invalida od I do X kategorije ili status civilne žrtve rata ili ratne torture - 50%, da u višečlanoj porodici sa troje i više djece srednju školu pohađa najmanje jedno dijete i to: ako je jedan roditelj nezaposlen - 50%, a ako su oba roditelja nezaposlena - 100%, da jedan roditelj samostalno izdržava dijete - 50%,da je učenik dijete bez roditeljskog staranja - 100%, da je učenik osoba sa invaliditetom i/ili korisnik prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica - 100% ida je učenik dijete iz porodice čiji je član porodice korisnik stalne novčane pomoći ili prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica - 100%", pojasnila je Brdar Mirković.
Ona je dodala da je u okviru Javnog poziva za subvenciju đačkog prevoza za učenike srednjih škola u iznosu od 20 % od iznosa mjesečne karte , ostvaruju svi učenici srednjih škola (koji ne ispunjavaju uslove Pravilnika), koji pohađaju srednju školu koja se nalazi na području grada Prijedora, a čije je mjesto prebivališta u Prijedoru i udaljeno je najmanje četiri kilometra od škole.
Za ove namjene u budžetu Grada Prijedora, za 2024. godinu, planirano je izdvajanje sredstava u iznosu od 110.000,00 KM.
Oba javna poziva objavljena su na zvaničnoj internet stranici Grada Prijedor i u nedeljnom listu "Kozarski vjesnik" i biće otvorena 15 dana i traju do 1. aprila 2024. godine.

Javni poziv za subvenciju đačkog prevoza u visini od 20% OVDJE

Javni poziv za subvenciju đačkog prevoza za učenike srednjih škola - posebne kategorije OVDJE

grdaprijedor

Budimo jedni drugima krila a ne kora od banane.