Izdvajamo

Jesen, vrijeme kada se priprema zimnica. Tako smo i mi napravili jedan izlet u prirodu i nabrali sipke, da bi  poslije pravili dzem od sipka. Kako neko rece ugodno sa korisnim.

U svakom slucaju bilo nam je lijepo u prirodi, a kao sto se vidi bit ce i dzema.

 

Ovih dana sam malo bio u Guticima,Sivcima i Dzonlagicima i tamo sam napravio nekoliko fotografija. Ovo vrijeme je za gradjevince najobolje za izvodjenje fasaderskih radova. Ja sam juce bio na par radilista, radnici zure da pozavrsavaju poslove dok vrijeme to jos dozvoljava.

Ova gospodja i njen covjek, ne sjeku drva zato sto im treba za gijanje, vec da uljepsaju svoju okolinu.Neko ce reci, kakvo je to uljesavanje a sjeces drvo. Ovo je samo da se prorjedi suma, da bi poslije to bio lijep mali park.

Juce mi je u posjeto dosao moj dobri jaran iz djecackih dana, Ilijaz Pidic. Kako me taj covjek obradovao sa svojom posjetom, tesko je  za opisati. Obicno kad sretnem tako staru raju, vracaju mi se slike iz mladosti.

Cetvrtak.Tajci veliki covjek, dobricina u dusi.

Pida nam dosao za vikend  iz Hollandije.

Do  slijedeceg cetvrtka, pozdrav iz svee snage!

Nijaz

 

 

 

 

 

 

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.