Izdvajamo

 

Večeras su maturanti O.Š."Kozarac" imali Matursko veče. Bila je ovo noć za pamćenje, omladina raspoložena, svečana odjeća je davala posebnu ćar ovoj večeri. Kako je lijepo vidjeti ovu mladost a ja bih još dodao, ovo je budućnost Kozarca.
Nastavnici su isto tako bili veoma raspoloženi. Pričaju o uspjesima ovih đaka, anegdotama sa maturantima i ponosni su na njih. Kako mi rekoše, ovo je i njihov uspjeh. Čestitke nastavnicima, roditeljima i učenicima.

Roditelji posebno sretni, a već i zabrinuti šta će im dijeca dalje upisati. Svi žele što bolju školu, kako rekoše, bolja škola bolji život a za roditelje manja briga. Dok smo čekali vrijeme za formiranje kolone, koristili smo to za fotografisanje sa roditeljima, familijom, prijateljima...

Da maturanti nisu bili sami pokazuje i ova fotografija. Bilo je puno raje koji su došli da čestitaju mladima i da im požele uspjeh u daljem školovanju.

Svim maturantima OŠ "Kozarac" internet portal kozarac.eu upućuje iskrene čestitke sa željom da uspješno nastave svoje školovanje i da pametno izaberu srednju školu i zanimanje za koje smatraju da će im omogućiti brži pronalazak posla ili dalji nastavak školovanja.

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo