Izdvajamo

Naredna dva mjeseca biće malo raje u našem kraju. Mnogi su otišli u druge države da tamo prezime. Dok zujim okolo, a znam koliko naše raje je u penziji, kuće prazne hladne, a opet lijepe i tople. Lijepo proći kroz svaki sokak i kad nikog nema. Naši penzioneri ipak ostaju u drugim državama.

Šta uraditi da se raja, koji su penzionisani u drugim dražama, vrate u svoj kraj i ostatak života provedu ovdje. Najčešće se čuje da liječenje ovdje nije ni na minimalnom nivou. Najviše se zgražavaju, oni koji su već iskusili na bolničkom liječenju, sam smještaj, kreveti i sve ostalo. Doktorima pohvale na stručnosti.
Kako ih uvjeriti da je ovdje na rodnoj grudi takođe lijepo.
Nije sve do patriotizma.

Akcija asfaltiranje puta u Brđanima, zaseok Krčevine, počela je par hefti prije i jako dobro napreduje. Akciju je počeo Mirsad Arifagić, a mještani su ga jako dobro podržali. Malo je stanovnika u ovom dijelu Brđana i ne mogu sve sami. Zato slijedi poziv raji, koji žele i mogu svojim donacijama, da pomognu. Naravno očekuje se i pomoć Grada Prijedora, onih 40%.

Planirano je da se asfaltira dionica od Baščice (Sefera Dervišagića kućišće ili Žuta zemlja) do Juse Bešića Šakadana i vikendice Huse Crtaća.
Dužina puta za asfaltiranje je oko 500 m

Odbor za asfaltiranje je:
Mirsad Arifagić
Hase Hodžić
Sead Hodžić
Muhamed Hodžić

Ko želi donirati za ovu akciju može to uraditi kod Hase Hodžića, Seadu Hodžiću ili na bankovne račune ispod:

Spisak do danas uplaćenih donacija za ovu akciju.

.be">

Dok sam slikao put koji treba uskoro da se asfaltira, pravio sam još par slika iz ovog lijepog dijela Brđana.

Porodica Hodžić, tri generacije u jednoj kući, to je pokazatelj koliko je ova porodica složna.

Naravno tako je i kod Sejde Hodžića, njega nisam našao kod kuće. Ovdje je nane Đulka, zabavlja mlađeg unuka, a ostali dio porodice je negdje na poslu.

Kod porodice Blažević nisam nikog našao, oni su takođe otišli svojim poslom.

Ove hefte sam zujao Kozarom. Par fotki iz vikend naselja Pišala. Ovdje ne znam koja je čija vikendica. Sve što znam je da je ovdje jako lijepo.

Dvije slučajne slike, kako neko reče, slike u prolazu.

Danas na četvrtku dosta hladno, magla, teško napraviti kvalitetnu fotografiju. Pored svega ovog, dosta raje za ovo doba godine. Neki uslužni objekti će, naredna dva mjeseca, pauzirati sa radom. Raja na trgu će pauzirati sa maslenicom. Vjerujem da mnogi očekuju šta je tema razgovora na placu. Ništa posebno. Dešavanja prošle hefte su iza nas i niko ništa ne komentariše. Jedan komentar na sve, bio je: "Policija se već godinama hvali sa oduzimanjem oružja, a za vikend smo čuli da oružje uopšte nije oduzimano, niko ne vjeruje da se pucanj iz lovačke puške, čak iz Omarske, može čuti u Brđanima.

Slijede fotografije koje sam danas pravio na četvrtku.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Sve vrijednosti ovoga svijeta ne vrijede koliko jedan dobar prijatelj.

.be">

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković