Izdvajamo

 

Hefta u kojoj je počelo drugo polugodište školske godine,  drugih dešavanja nije bilo osim što smo se družili na, uobičajenim sijelima za ovo doba godine.

Ponos naš, naša Hadžera Beganović, maturantica Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, ove školske godine dobila je ulogu tehničkog urednika u školskom listu "Zemzem". Vizualni prikaz lista, dizajn korica i stranica je njeno djelo.

U džematu Gornji Jakupovići radovi na musali se nastavljaju. Prošle sedmice su završeni radovi, pokrivanje musale.
Džematski odbor se zahvaljiva gradjanima na razumjevanju i podršci produženja akcije i proširenja prvobitnog projekta.
Takođe podsjećamo, akcija traje do završetka radova.
Ispod je spisak učesnika ove akcije, koji su u zadnjih sedam dana uplatili.

Ove hefte zujim kroz džemat Suhi Brod, sokak Denići-Kahrimanovići. Na samom početku vidim promjene na mektebu nove sijalice na munari i nova spomen ploča.

U nastavku preko Rike (Starenice) lijevo su Denići desno Kahrimanovići.

Bajro krenuo u šetnju.

Muharema Kahrimanović se vratila iz Njemačke i sad živi u svojoj kući. Kaže da uživa u svom kraju.

Baju Kahrimanovića nisam našao kod kuće

Kod Sakiba Kahrimanovića ispred kuće bista od druga Tite. Kaže da je kupio 1999.god, u Bihaću, ovdje postavio i dok je živ njegov predsjednik je Tito.

Unuk Zilhad i dido Zilhad Kahrimanović.

Zilhad je završio školu i sad radi na benzinskoj pumpi, a u slobodno vrijeme popravlja auta. U garaži vidim jedno staro auto Jugo. Zilhad je odlučio da ga popravi uredi za sebe. Kad završi slikat ćemo.

Ostatci od Kahrimanovića mlina koji je bio prije rata, na daleko poznat.

Svratio sam i do porodice Spahović. Na njivi prije njih sam slikao veliko stado ovaca. Rahima je kuhala kahvu za ovčare. Priča mi da se bori, a nije lahko. Sa njom su Sin Rahim-Zizi, kćerka, te troje unučadi.

Danas na četvrtku jako malo raje. Ujutro do 9.00 sati padala je kiša, a poslije i sunce se pojavilo. Ipak ja sam napravio malo više slika.

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Šta može hladna i gola istina protiv blistavih čari laži?

Anatol Frans

 

 

 

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.