Izdvajamo

 

Dešavanja u zadnjih sedam dana sam već objavio.
Sutra 31.Maj Dan Bijelih traka. Okupljanje učesnika u Prijedoru planirano u 11:00 h u Starom gradu.
Osnovna Škola "Kozarac" Kozarac, generacija maturanata 2023/2024. U subotu 1.juna u 18.00 sati, je okupljanje ispred skole, a u 19.00 sati maturanti ce da setaju glavnom ulicom u Kozarcu. Dodjite da podrzimo nasu omladinu
Planinarski klub "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac,08.06.2024. godine organizuje 3. "DANE KOZARAČKOG KAMENA".

Par baš onako slučajnih slika

Ove hefte sam zujio kroz jedan dio Trnopolja, a to su Trnjani. Da bi video koji pravim bio zanimljiviji, ja sam uspio nagovoriti Mujagu Trnjanina da bude moj vodić kroz ovaj lijepi sokak.

Nasko Trnjanin kratko staje da pozdravi i odlazi svojim putem.

Pričao nam je Mujaga sve najljepše o svom sokaku, a iz njegove priče zaključio sam da se, poslije drugog svjetskog rata, ovdje rađalo puno muške djece.

Sabit Čuskić 6 sinova, Muho Trnjanin 5 sinova, Teufik Redžić 5 sinova, Jusuf-Joca Trnjanin 3 sina, Avdija Trnjanin 4 sina, Derviš Dedo Trnjanin 5 sinova...

Kod Muje Trnjanina radnici zauzeti poslom i nemaju vremena za razgovor, ali su stali da pozdrave, par šali i jedna slika može uvijek kažu oni.

Nijaz Denić došao kod tetke da pomogne u radovima oko kuće.

Rezija Trnjanin, supruga od Mujage, obradovala se da sam se najzad sjetio i njihovog sokaka. Priča mi kako sa nestrpljenjem čeka kad ću objaviti Četvrtak i sve druge informacije iz našeg kraja.

Igor jedini veterinar na području Kozarca, njega nisam našao kod kuće. Nekom drugom prilikom pokušat ću malo više o njemu.

Prije par godina kad su komunalci orezivali ovo drveće, kako se raja bunila i negativno komentarisali, a vidi sad ove ljepote.

Danas na četvrtku puno raje i jako lijepa atmosfera. Pored kupovine raja se ispriča, vidi sa rajom iz drugih sela, a svrati se i u neki od ugostiteljskih objekata na kahvu, pa i da se nešto pojede.

Maslenica i Joldini vicevi privlaće pažnju mnogih.

Fehim danas prvi put sa novim kolicima na struju. Kaže da je dobio od članova Humanitarne organizacije Kozarac, a koji su novac za to sakupili u blic akciji.

 

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Prestani da budeš rob svoje stranke i postaćeš dezerter.
Klod Simon

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.