Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 07.07.2024. godine oko 18,40 časova prijavljeno je da se na nekategorisanom putu u mjestu Gaćani u Prijedoru dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem mopeda sa kolovoza i da je jedno lice smrtno stradalo.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je u nezgodi učestvovao M.Š. iz Prijedora upravljajući mopedom marke „Tomos“ koji je prilikom slijetanja sa kolovoza smrtno stradao. Teške tjelesne povrede zadobilo je maloljetno lice koje se prevozilo na mopedu i koje je zbog težine povreda prevezeno na Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banja Luci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Poseban apel upućujemo vozačima motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju koriste zaštitnu opremu i da posebnu pažnju posvete bezbjednosti lica koja se prevoze na ovoj kategoriji vozila.

PU Prijedor

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...