Izdvajamo

 

Danas u fudbalskoj javnosti manjeg bh. entiteta, široka rasprava. Reorganizacija takmičenja je tema koja brojne klubove dovodi u veliku neizvjesnost i eventualno, niži rang takmičenja.

 Kakva je situacija na Vedrom polju, nakon što je jučer “pukla” šestica u sred Bosanskog Broda? Tako je mirno da bi bebe mogle spavati jer sve se završilo na najbolji mogući način. Nakon jučerašnjeg rezultata Polet-Brdo 0-6, jasno je da se odlazi na pauzu uz sreću koja je veća od Mataruškog Brda. Sezona je okončana na diobi trećeg mjesta.

 

Rezultat je to vrijedan divljenja. Taktika Gorana Kecmana i Mirze Alkića bila je kobna za protivnike Brda u 16 odigranih utakmica. Pored tih pobjeda, pet susreta je završeno bez pobjednika. Dakle, samo devet poraza u 30 odigranih kola drugoligaškog fudbala. Najbolja sezona u historiji kluba koji život znači, uz gol razliku +18.

 

U posljednjih 11 kola, kada se”lomilo” prvenstvo, žuto plavi su upisali devet pobjeda, jedan neriješen rezultat i samo jedan poraz. To su podaci koji nas čine jako ponosnim i sretni smo što će obići svijet i dati vam novi poticaj za podršku klubu iz rodnog kraja. Omladinski fudbalski klub Brdo je sportski kolektiv o kojem se priča i koji je zahvaljujući svojim članovima, sponzorima, donatorima i navijačima uspješna priča.

 

Ogroman posao na promociji kluba je uradio medijski tim. Tu se mora odati priznanje Samiru i Mirsadu Čauševiċu koji su angažovali novinara Senudina Safiċa koji iza sebe ima prenose reprezentativnih selekcija BiH, ali i pouzdane saradnike tako da čine tim koji vam nudi obilje informacija. Naše utakmice su gledane širom svijeta i to je dodatno pomoglo da dođemo do naše raje od koje očekujemo veliku podršku.

 Uživajte u postignutim rezultatima. Naredna sezona? Biće jako izazovna, ali pokazali smo da znamo i možemo. Moramo se još bolje organizovati, kako zbog budućnosti tako i zbog onih koji nisu s nama, a vażni su za fudbal lijeve obale rijeke Sane.


mojprijedor.com

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011