Izdvajamo

Kako su nas informisali iz Nogometnog kluba Podgrmeč, sutra počinju pripreme igrača za nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Novo ime u sanskom prvoligašu je Nedžad Žerić, krajiška nogometna legenda, koji će na klupi zamijeniti dosadašnjeg šefa stručnog štaba Alena Mešanovića. Budući prvi čovjek struke u Podgrmeču je u svojoj uspješnoj karijeri nastupao za Jedinstvo iz Bihaća, NK Travnik, a četiri sezone je bio kapiten prijedorskog Rudara u povratku kluba od Druge do Premijer lige.

Tri sezone je kao internacionalac igrao u Izraelu, bio je i prvi pomoćni trener u nekoliko bh klubova, a zabilježio je i dva nastupa za selekciju BiH. Žerić je u septembru prošle godine stažirao mjesec dana u švajcarskom prvoligašu FC „Sion“ na temi ,,Analiza rada, menadžmenta, organizacija stručnog rada sa prvom ekipom i omladinskim pogonom“. Rad je ocijenjen visokom ocjenom i krajiški fudbalski miljenik je stekao pro-licencu UEFA trenera.

Svakako će sa ovim zvanjem i znanjem pomoći Sanjanima da izbore ostanak u prvoligaškom društvu. Pomenimo, na kraju jesenjeg dijela prvoligaškog prvenstva Podgrmeč je sa 17 osvojenih bodova trinaesti na tabeli i nalazi se u opasnoj zoni.

Sanski nogometaši su u prvom dijelu šampionata ostvarili pet pobjeda i dva remija na svom terenu, ali su sve gostujuće utakmice izguili. Nadamo se da će Nedžad Žerić postati miljenik navijača i simpatizera Podgrmeča, a mi mu želimo sreću u radu i uspjeh sa svojim prvim klubom kojeg će zvanično voditi sa klupe.

inmedia.ba

Foto: Nijaz-Caja Huremović/ Kozarac.eu

 

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak