Izdvajamo

 

Kiša koja, sa kraćim prekidima, pada od nedjelje, dovela je do naglog povećanja vodostaja rijeke Sane.

Tako je Sana na mjernom mjestu kod Gradskog mosta u podne dostigla vodostaj od 410 centimetara, što je za 10 centimetara manje od kote redovnih odbrana od poplava.

S obzirom da je protekla 24 časa nivo porastao za više od dva metra, onda se može reći da rast od „samo“ 10 centimetara za period od pet časova ujutro do podneva, možemo reći da je u pitanju blagi porast vodostaja.Teren oko vodotokova redovno obilaze pripadnici TVJ Prijedor i gradske Civilne zaštite.

vodostaj-16februar-podne (11)Prema informacijama iz Civilne zaštite Prijedor u naseljima Tukovi i Raškovac Sana nije zaplavila stambene objekte ali jeste poljoprivredno zemljište.-Otklonili smo nekoliko prepreka u vodotocima koji su ugrožavali stambene i pomoćne objekte u naseljima Puharska i Čejreci, uz magistralni put. Pratimo stanje na terenu i očekujemo blagi porast vodostaja Sane koji bi za nekih tri do četiri časa, ukoliko padavine ne prestanu, mogao dostići kritičnu tačku od 420 centimetra- rekao je Dušan Vranješ, šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora.Inače, stadion „Poljana“ nalazi se pod vodom, kao i Ada u njegovoj neposrednoj blizini.

Tekst: Aleksandar Drakulić
foto: Nijaz-Caja Huremović/Kozarac.eu


Nema saudijskog islama, bosanskog islama, turskog islama. Ima jedan Islam koji vrijedi za sve ljude.

Mr. Safet Kuduzović