Izdvajamo

 

Na Trgu majora Zorana Karlice, koncertom pjevača Dejana Ćuluma otvoren je "Zimski grad", u okviru manifestacije "Prijedorska zima 2023".

"Veliko mi je zadovoljstvo što treći put učestvujem na manifestaciji Prijedorska zima. Ovom prilikom bih poželio svim Prijedorčanima srećne novogodišnje i božićne praznike i sve najljepše u novoj godini, da se volite, širite ljubav i da podržavate naš grad i naše ljude u ovom gradu. Svi mi koji nešto radimo, koji smo ostali ovdje, dajemo svoj maksimum da bi postigli neke pozitivne i dobre rezultate", rekao je Ćulum.
Posjetioci "Zimskog grada" moći će do 1. januara da uživaju u bogatoj gastro ponudi ovdašnjih ugostitelja te dobroj muzici, a za najmlađe tu su i animatori, Djed Mraz i Baka Mrazica. Sutra će, sa početkom u 20 časova, koncert održati bend "Bećari", dok će u nedjelju nastupiti DJ Vladimir Zorić.
Danijela Dodoš, šef kabineta gradonačelnika Prijedora, izrazila je zadovoljstvo odzivom ugostitelja i drugih izlagača te pozvala Prijedorčane i sve ljude koji narednih dana budu prolazili kroz Prijedor, da dođu i posjete "Zimski grad".
"Niz je odličnih sadržaja, ovdje će biti održavani dobri koncerti uz bogatu ugostiteljsku ponudu. Kruna svega je 31. decembra, kada ćemo u Novu godinu ući uz grupu Legende. Tridesetog decembra, tačno u podne, na ovom trgu ćemo proslaviti Dječiju novu godinu, uz podjelu paketića", rekla je Dodoševa.
"Prijedorska zima" počela je 12. decembra i trajaće do 1. januara.

prijedorgrad

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.