Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u nastavku akcije „Kalibar“, na osnovu operativnih saznanja o posjedovanju vatrenog oružja dana 11.04.2024. godine izvršili su pretres stambenih prostorija koje koristi E.D. iz Novog Grada i tom prilikom pronašli i oduzeli vatreno oružje i municiju.

Pretresom su pronađene dvije puške, četiri okvira za automatsku pušku i 78 metaka različitog kalibra. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ nad E.D. je izvršena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.