Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u vremenskom periodu od 10. do 13. aprila realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju.

Akcija je realizovana sa ciljem uticaja na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju kako bi se doprinijelo smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 188 vozača traktora. Od ukupnog broja kontrolisanih, izdavanjem prekršajnog naloga sankcionisano je 95 vozača zbog počinjenog 101 prekršaja.

Najčešći prekršaj evidentiran po osnovu akcije je nekorištenje žutog rotacionog svjetla prilikom kretanja traktora na javnom putu. Zbog ovog prekršaja sankcionisano je 50 vozača.

Tokom akcije iz saobraćaja je isključeno 6 neregistrovanih traktora, a isključena su i četiri vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 4 zbog upravljanja traktorom prije sticanja prava na upravljanje.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da poštuju saobraćajna pravila i propise, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnom putu koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.
PU Prijedor

 

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...