Izdvajamo

Danas mi narod onako,sve nesto ubrzano sve neka zurba ali ipak veseli i raspolozeni.Fin je ovaj nas narod svi su onako merhametli sto me veseli i nadam se da neki slijedeci put necu pisati nesto obratno.

Kuran neka vam bude najbolji drug,svjetlost islama neka vam obasja put,meleci nek budu vjerni cuvari nek vam Allah sve sto pozelite podari.Ramazan Serif Mubarek Olsun.

Danas je drugi dan ramazana   i vec se primjeti kako je narod veseo i raspolozen i pored toga sto je dan prilicno dug,a samim tim i malo teze za postiti.Svi nekako veseli dolaze u teraviju i malo ranije nego je potrebno a i u vecem broju nego u predhodnim godinama.

Posto ja spadam u one koji cetvrtak ne propustaju bez nekog posebnog razloga, imam obicaj malo se provozati i po selima koja su u okolini Kozarca.Prilikom vozanja unaokolo napravi se i poneka fotografija,da nebude da fotorafisem samo uzi dio Kozarca.

Ovo turbe jos nije zavrseno, a steta da se ovoliko oduzilo.Bilo bi lijepo da se ipak sto prije zavrsi,ali neide bas najbolj.Za one koji neznaju ovo je turbe u sehidskim mezarlucima Kamicani.Ovo turbe po mom razmisljanju ima isti znacaj kao i SO Kozarac.Ja se nadam da cemo ovaj mijesec biti dovoljno marhametli pa dati prilog za ovo turbe.Molim sve gradjane islamske vjeroispovjesti da pomognu izgradnju ovog turbeta.

 

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak