Izdvajamo

Prosle hefte (07.04.) nasa Merima Softic je slavila svoj 18. rodjendan.Sretna Merima a i njeni roditelj. Festa je bila iznenadjenje za slavljenicu.

Tetke, majka, braca i roditelji su ukrasili kucu sa mnostvom balona.

 

Moj rodjendan je isto tako bio 07.04. pa sam ja iskoristio priliku da skupa sa mojom komsinicom proslavim svoj rodjendan. Kod mene nije 18 vec puta tri.

Majke i dido su bili najdrazi gosti na festi.

Festa je bila uz muziku uzivo,a jela i pica nije nedostajalo.

Glavni poklon koji je Merima dobila je auto, samo jos vozacki da polozi.

Festa je trajala do kasno u noc,a stimung je bio super.

U subotu sam sreo Omera, kaze da se bajkeri okupljaju na Staroj pilani i ja sam pozurio gore da napravim par fotki.

Dosao sam rano i tamo sam nasao samo Vasku i njegovog jarana. Vasko je poceo sa kuhanjem gulasa.Rekose mi da dodjem poslije 3 sahata pa da fotografisem sve bajkere.

Nazalost zakasnio sam, otisao sam poslije 3 sahata ali festa je vec zavrsila. Nasao sam samo njih 4 koji su ostali da pospreme.

Prosle hefte sam sreo Ilijaza Mehanovica. Prica mi on kako je na nasoj stranici citao "Apel za pomoc djeci Velic" i kako ga je to potreslo pa je odlucio da samostalno krene u akciju i pokusa pomoci djeci Velic. Sakupio je Ilijaz pare od nase raje koji zive i rade u Danskoj. Pitao me gdje i kako da uplati novac koji je sakupio. Otisli smo u banku gdje vec ima otvoren racun na ime Kasim Pervanic a namjenjen je za pomoc djeci Velic.

 

 

Ovo nije prva humanitarna akcija koju je Ilijaz samostalno pokrenuo. Skupljao je on kaze i za Spomen obiljezje u Kozarcu i jos neke akcije.

Ovo je spisak donatora. Dobio sam ga od Ilijaza i uz njegovu dozvolu sam preslikao i evo objavio.

Novac koji je sakupio Ilijaz je u Danskoj valuti (mislim da je kruna). U banci su to pretvorili u marke i prebacili na racun.Ilijaz je sakupio u  2.418,80km. Ovo je velika suma i velike pohvale za Ilijaza Mehanovica.

U subotu je odrzan Zbor lovaca sekcije Kozarac. Gospodin Bahonjic je podnio izvjestaj o dosadasnjem radu sekcije.Na izvjestaj nije bilo puno primjedbi. Izvjestaj je jednoglasno prihvacen. Rukovodstvo ove sekcije je dobilo povjerenje zbora za jos jedan mandat.

Zboru su prisustvovali i gosti iz drugih sekcija i udruzenja.

Navratio sam malo i kod Hadzi Sulejmana.

Hanuma od Hadzi Sulejmana me je castila sa hurmicom (hurmasica) i kahvom.

U nedelju sam prisustvovao zboru gradjana mjesne zajednice Kamicani. Bilo je burno, puno nezadovoljstva oko izbora clanova savjeta mjesne zajednice izborne jedinice Babici.Zatim se doslo do zakljucka da nema kvoruma. Donesene su neke odluke ali kako mi Ajdin Dzonlagic rece, odluke nisu vazece zato sto nije bilo kvoruma. Saziva se novi zbor gradjana u nedelju 15.04.u 20,oo sati.

Kamicani nemojte da zaboravite zbor u nedelju da nebi bilo kao i sa Babicima.

Ove hefte je doslo puno nase raje na malo kraci odmor, ali ipak odmor. Dobra prilika, pored radova u, na kuci i oko kuce, da se sastanemo i ispricamo naravno i nesto pojedemo.

Kako je vrijeme bilo malo svijezije zene su bjezale u kucu gdje je toplije.

Ovaj cetvrtak je i moja porodica bila u Kozarcu. Moj unuk, snaha Alma, sin Adnan i moja zena Samka. Mnogi i neznaju da je moj sin Adnan administrator nase i vase stranice.

Fotke koje sam danas napravio na cetvrtku. Kao sto se vidi, danas je bilo neobicno puno raje.

Raja kupuje za puta jer treba sutra ili prekosutra nazad.

Jest da je kratak odmor ali lijepo je vidjeti svoju raju pa makar to bilo i za vikend. Ja koji zivim u Bosni osjecam se nekako sretnijim kad vidim nasu raju koji zive negdje vani i dodju svojoj kuci. Neka nase raje, ma gdje bili.

Kad vidim ovu fotku sve mi nesto u grudima milina. Nekako nemogu da se nagledam ove nase raje.

Kako je lijepo vidjeti porodicu na okupa i jos skupa na cetvrtku.

Hadzi Husein i njegova hanuma su me zamolili da Emini cestitam rodjenda u njihovo ime. Emina danas slavi rodjendan. Cestitke i od Kozarac.eu

Nezaboravite se uclaniti na fejsbuk grupu Cuvari Omarske/Guardians of Omarska.

Jos jednom raja iz Kamicana, nemojte zaboraviti zbor gradjana u nedelju u 20,oo sati.

To je to za ovaj cetvrtak a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja

Jos samo ovo: Trenutak je dovoljan da se nekog upozna, trenutak je dovoljan da se nekog zavoli, ali ni vječnost nije dovoljna da se zaboravi ono što trenutak stvori.

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak