Izdvajamo

Hefta obilježena odlaskom hadžija na hadž i 30.08. danom nestalih osoba. Ostalo ništa posebno.

Pismo koje sam dobio prošle hefte:
Tražim prijatelja, ako možete da mi pomognete.
Zovem se Mirsad Muminovic, a tražim...ime je Jakupovic Mahmut..1969 ili 70 godiste..išli smo u Sarajevo u školu za otpravnika vozova...čini mi se da je imao brata Zlatana..ali  baš nisam siguran...živio je u Kozarcu..zadnji put smo se culi 92...volio bih da znam šta je s njim dali je živ....pozzz.
Nadam se da će se neko javiti sa informacijom o Mahmutu ili sam Mahmut.

Kod mene cijela hefta udarnički, branje šljiva, jabuka, grožđa,...
Žene članice Udruženja žena "Behar" iz Čejreka su posjetile moj voćnjak. Namjeravale su da kupe određenu količinu šljiva za pekmez. Ja sam šljive poklonio kao donaciju za udruženje, a one su to sa oduševljenjem prihvatile. Nisam stigao da zabilježim kako su one, u Čejrecima, kuhale pekmez i jeli ukusan.

Jutros u donjem dijelu čaršije, gužva. Ispred škole kao i oko škole puno dijece, kao i njihovih roditelja. Počela je nova školska godina.
Da je prvi dan škole važan, znaju i roditelji, pa i nane i didovi. Svi su oni danas sa svojim đacima došli u školu. Podršku prvačićima danas su dali i donatori. Zaželjeli su im sreću i puno znanja i novih prijatelja.
Ove godina kao i predhodnih, broj đaka ostaje isti, a broj prvačića je 35. Novost je da sad imaju dva odjeljenja više. Ove brojke daju povoda da budemo optimisti, pored velikog odlijeva raje koji odlaze u inostranstvo, kad je u pitanju budućnost Kozarca.

I ove godine, kao i predhodnih više godina, prvačići su dobili školski pribor. Enes Kahrimanović je  donirao školski pribor za sve  prvačiće OŠ "Kozarac". Već više godina Enes kupuje pribor za prvačiće. Na ovaj način on uljepša prve školske dane za prvačiće.

Danas su prvačići dobili školske torbe, a donacija stiže iz Austrije od UG FUTUREBAG

Bajro lovio ribu u Starenici i ostao bez telefona (upao u vodu). Sad muku mući kako da se javi Vajti. Svratio Vajta kod njega da ga pita da se nije šta naljutio kad se ne javlja na telefon.

Fudo Ademi i njegova hanuma su nas posjetili. Nakon 25 godina sresti se sa  jaranom, par sati razgovora je jako malo da bi se ispričali. Sam susret me vratio na lijepe dane u  vrijeme rokenrola (rock'n'roll).

Iz džemata Hadžići svake hefte lijepe vijesti. Radovi na Šehidskoj munari svaki dan vidno napreduju. Svaki dan nova slika u Hadžićima.

Spsak donacija u zadnjih par dana:

Pervanic Kasim  Kačo   100 €

Merdanic  Rifet i Bahra  50€

Taxi  Mehin                    100 KM

U sokacima, na području svih pet MZ oko Kozarca, sprovodi se akcija nasipanja makadamskih puteva. Ovo su redovne aktivnosti Grada Prijedora i nemaju veze sa predizbornom kampanjom bilo koje stranke. Nasipanje makadamskih puteva vrši se svake godine prema potrebama, a prednost imaju putevi na kojima se vrši autobuski prevoz putnika.

Moje zujanje ove hefte je zujanje kroz Hrustiće. Ovdje sam većinu mještana koji su bili kod kuće, našao u poslu.

Emir Bilal došao sa posla i prvo svratio da vidi svoje golubove. Uzgoj golubova je njegov hoby.

Emina Jakupović sjela da predahne od posla.

Azra Hrustić zauzeta vađenjem krompira. Kaže da su ove godine krompiri dobro rodili.

Adisu sam našao na poslu u štali, bila je zauzeta oko krava.

Omer Jaskić mi pokazuje kako je grah dobro rodio.

Fatima Forić izašla iz bašte da vidi ko je došao pred kuću.

Nermina i Ređo - Đore Jaskić. Neka čitaoci vide ko ovdje radi.

Četvrtak sa ne baš puno raje za ovo doba godine. Ovaj put raja se malo razišla. Mnogi su bili u školi i u blizini škole, a drugi su svratili  na pijacu.

Slijede fotografije koje sam danas pravio.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Mi nikad ne znamo vrijednost vode dok izvor ne presuši

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović