Izdvajamo

 

Prvu sliku sam obećao učenicima 3.b razreda OŠ Kozarac.

Ove hefte je, moja komšinica, Hava Alić proslavila svoj 85.rođendan. Njen rođendan su uljepšali njeni najmiliji, kćerke, unučad, praunučad, zetovi... Havi želim sve najljepše za njen 85. rođendan i da nam još dugo živi, da bude zdrava i vesela. Lijepo je imati ovakvu komšinicu.

   Praunuka Adijana pjeva svojoj pramajki rođendansku pjesmu.

Ove hefte Kozarac i Šehidsko mezarje posjetile su Aktiv žena "Odjela za brak i porodicu Medžlis Bužim". One su na putu za Tešanj i Sarajevo, svratile usput, za njih, na najdražu destinaciju Kozarac i Šehidsko mezarje u Kamičanima. One su na mezarju proučile Jasin za sve šehide.

Dana, 8. 2. 2022. godine članice Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac posjetile su kordinatoricu džemata Brđani, Havu Bešić. Družeći se s našom Havom, od sufare, časova učenja Kur'ana, do aktivnosti u Odjelu, zaista se može zaključiti da se radi o izuzetno čestitoj muslimanki, Bošnjakinji. Među prvim se vratila na svoje ognjište u dragi nam Kozarac. Ponosna i radosna sa svojim hidžabom, odlazi na najljepše vjerničko mjesto na dunjaluku, ako Bog da.
Molimo Uzvišenog Allaha, dž. š., da joj podari hairli put, svaki hajr i puno sevapa, ako Bog da.

Prva faza sanacije spomen sobe logora Trnopolje je završena. Druga faza još se ne zna kad će početi sa radovima.

Bez komentara

Ove hefte sam zujio kroz Kozarušu, zaseok Mervani.

Husein Haskić i  njegova supruga koriste lijepo vrijeme da izađu na svejež vazduh

Akcija Fonda solidarnosti Medžlis Kozarac "Pomoć jetimima", traje i trajat će neograničeno. Ova pomoć ide djeci bez jednog ili oba roditelja. Poziv svim građanima da pomognu ovu akciju.

Novčane priloge možete uplatiti u svim džematima kao i u Medžlisu Kozarac takođe uplate možete izvršiti na žiro račun, uz naznaku "Pomoć za jetime":

„Fonda solidarnosti“
MIZ Kozarac
IBAN: BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22

Uplata u KM:
Fond Solidarnosti
Medžlis IZ Kozarac
Žiro račun: 56200 78058 220 735

Slijedi spisak donacija od 04.02-2022 pa do danas 17.02.2022.

Za brata i sestru Fazlići-dom:
Bešić Sadika 50 KM
Džaferović Maida 50 KM
Forić Suad 50 KM
Forić (Aziza) Sabit 230 KM
Hadžić Amela 25 KM
Hadžić Mirsada 25 KM
Huremović Sabahudin 100 KM
Jakupović Mahmut i Aida 100 KM
Jaskić Meho 200 KM
Mujkanović Aziz 200 KM
Mujkanović Jasima 100 KM
Poljak Emira 200 KM
Solaković Mersiha 100 KM
Šahbaz Bajro 50 KM
Turkanović Hasan i Vahida 100 KM

Jetimi:
Čustič Edin 200 EURA
Jakupović Mahmut i Aida 100 KM
Kenjar Besim 103 EURA
Mujkanović Aziz 200 KM

Sve namjene:

Mujalo Jasmina 50 KM

Još jedna lijepa priča od Raje iz Čikaga. Za ovaj put oni su prikupili novčana sredstva za džemat Hadžići, za izgradnju musale i uređenje mezarluka. Prikupili su 4770 Američkih dolara. Na slici iznad je spisak donatora i pismo:

"Želimo da se zahvalimo svima koji su do sada donirali da ih dragi ALLAH nagradi.
Ibrahim Jakupović je pokrenuo akciju i za sedam dana je iskupio navedenu svotu. Ako neko još želi da donira biće zahvalan. Akcija je počela, hvala Ibrahimu što se pobrinuo i želi da pomogne." Selam iz sveee snage, Raja iz Čikaga.

Danas sam uručio 200 Eura za Narodnu kuhinju "Optimisti" Prijedor, donacija od Ilijaza i Zlate Bašić.

Danas raje, onako standard za ovo doba godine. Jolda posebno sretan, ma presretan, dobio unuka. Još jednom čestitke iz sveee snage!!!

U nastavku slike koje sam danas pravio.

 

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Savjete dajemo u kantama, a primamo ih kapaljkom.
William R. Alger

 

 

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.