Izdvajamo

 

Ovih dana kompletirano je uručenje diploma i novčanih nagrada za pobjednike na literarnom konkursu, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, na temu: “Zemlja mojih pradjedova”.
Čestitke, još jedanput, dobitnicima nagrada!
Zahvalio bih se svim učenicima koji su uzeli učešće na ovom konkursu.
Pristigli su nam radovi iz gotovo čitave Bosne i Hercegovine. Posebno bih pohvalio Srednju medicinsku školu u Tuzli, čiji učenici su nam poslali najveći broj izuzetno kvalitetnih radova.

Zahvalio bih se članovima stručnog žirija koji su, zajedno sa mnom, uradili veliki posao: Muhidinu Šariću, Naseru Baliću i Emini Mukić.
Veliko hvala donatorima koji su ovu akciju finansijski podržali - Humanitarnoj organizaciji “Kozarac”.
Novčana nagrada, koja je trebala pripasti Ines Jukić, a koju je Ines proslijedila nama - da taj novac dodijelimo nekome ko je u socijalnoj potrebi, dodijeljena je jednoj učenici JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac, kojoj je novac prijeko potreban (zbog zaštite malodobnih osoba, ime i podaci poznati donatoru i organizatoru konkursa). Hvala, Ines, na humanosti i prelijepoj pjesmi koju si napisala.
Nakon mog grafičkog dizajniranja diploma, od fotografske kompanije “Foto Memić” smo dobili besplatno štampanje - hvala ti Mirka na ovom lijepom gestu.
Hvala vam djeco na vašem trudu i zalaganju - čujemo se mi uskoro za naredne projekte

Amel Suljić

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni