Izdvajamo

 

Ovih dana kompletirano je uručenje diploma i novčanih nagrada za pobjednike na literarnom konkursu, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, na temu: “Zemlja mojih pradjedova”.
Čestitke, još jedanput, dobitnicima nagrada!
Zahvalio bih se svim učenicima koji su uzeli učešće na ovom konkursu.
Pristigli su nam radovi iz gotovo čitave Bosne i Hercegovine. Posebno bih pohvalio Srednju medicinsku školu u Tuzli, čiji učenici su nam poslali najveći broj izuzetno kvalitetnih radova.

Zahvalio bih se članovima stručnog žirija koji su, zajedno sa mnom, uradili veliki posao: Muhidinu Šariću, Naseru Baliću i Emini Mukić.
Veliko hvala donatorima koji su ovu akciju finansijski podržali - Humanitarnoj organizaciji “Kozarac”.
Novčana nagrada, koja je trebala pripasti Ines Jukić, a koju je Ines proslijedila nama - da taj novac dodijelimo nekome ko je u socijalnoj potrebi, dodijeljena je jednoj učenici JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac, kojoj je novac prijeko potreban (zbog zaštite malodobnih osoba, ime i podaci poznati donatoru i organizatoru konkursa). Hvala, Ines, na humanosti i prelijepoj pjesmi koju si napisala.
Nakon mog grafičkog dizajniranja diploma, od fotografske kompanije “Foto Memić” smo dobili besplatno štampanje - hvala ti Mirka na ovom lijepom gestu.
Hvala vam djeco na vašem trudu i zalaganju - čujemo se mi uskoro za naredne projekte

Amel Suljić

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.